Vítejte u Ančikanči

Založila jsem blog, abych se mohla podělit o nevšední zážitky. Jsem ráda na skalách a na lajnách. Jsem totiž HIGHLINERKA. Nic Vám to neříká, nezoufejte: highliner je člověk, který si mezi skalami napíná 2,5 cm široký popruh, aby pak po něm mohl chodit. Při chození nad propastí zažívá neuvěřitelné pocity a vidí svět i sebe z docela nové perspektivy.

středa 3. října 2012

Jít prostorem, kde nikdo jiný nešel a nepůjde

Před týdnem od 11 večer do 3 ráno jsem se stala součástí performance Vojty Fröhlicha v rámci akce Pohyb na místě.



"Akce Pohyb na místě v rámci jednoho projektu konfrontuje tématiku tělesného vztahování se k okolnímu prostoru, jak ho řeší současné umění ve performanci a videoperformanci se zřejmou vnitřní sounáležitostí s tendencemi v současném tanci."


Prostor staré rozvodny v historickém domě na Malostranské byl impozantní. Jeho jedinečnost ještě podpořilo inverzní osvětlení. Vojta sundal zářivky ze stropu a natáhl světelnou lajnu pod tou polyesterovou.


Chodila jsem tou šedesátimetrovou chodbou s vědomím, že takhle se tu ještě nikdo nepohyboval a už taky asi nikdo nebude. Užívala jsem si jedinečnost okamžiku, vůni a atmosféru toho prostoru, který dožil jeden ze svých životů a teď jako fénix čeká až povstane z popela.

















Co bylo promítáno na stěnu: http://vimeo.com/50491102
A nakonec odkaz na Vojtu: http://vojtechfrohlich.blogspot.cz/